1 Ekim 2024
1 Ekim 2024,
 Off

Odamız adına Şubemiz ve İstanbul Şubesi yürütücülüğünde 12-15 Kasım 2025 tarihlerinde Odamız Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenecek olan X. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi Yürütme Kurulu ilk toplantısını 26 Eylül 2024 Perşembe günü gerçekleştirdi.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK” temasıyla düzenlenecek HPKON2025’in Yürütme Kurulu ilk toplantısına Yürütme Kurulu Üyeleri A. Haydar Karaçam, Ahmet Pınarlı, Dilara Mumkaya Akkoyunlu, Durmuş Kara, Esra Uzel Baskan, Hasan Özger, Hüseyin Adanur, İbrahim Tataroğlu, M. Burak Örenel, M. Ertan Soydan, Mustafa İleri, Necmi Varlık, R. Tuna Balkan, Suat Demirer, Şemsettin Işıl, Turgay Şirvan’ın yanı sıra Kongre Sekreterleri S. Kemal Tiryakioğlu ve Özgür Arslan katıldı. Toplantıda, X. Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongresi Yürütme Kurulu Başkanlığı’na Şemsettin Işıl seçildi ve etkinliğe ilişkin ilk kararlar alındı.

Toplantıda ayrıca ilk çağrı broşürü ve afişin hazırlanarak duyuruların başlaması için görüşler oluşturularak içeriğe ilişkin çalışmalar gerçekleştirildi. Bu kapsamda bildiri konuları ve bildiri takvimi, Bilim Kurulu üyelerinin isimleri, katılım koşulları ile destekleyen kuruluş olması için davet yazısı gönderilecek kurumlar tespit edildi.

Alınan karara göre kongre bildiri takvimi aşağıdaki şekilde oluştu:

28 Şubat 2025 bildiri özetlerinin gönderilmesi
14 Mart 2025 bildiri özetlerinin değerlendirilmesi ve yazarlara sonucun bildirilmesi
30 Mayıs 2025 bildiri metinlerinin gönderilmesi
27 Haziran 2025 bildirilerin değerlendirilmesi ve yazarlara sonucun bildirilmesi